2011/07/01

Programajánló: Július. Zene és kiállítás

Megállíthatatlanul folytatódik a nyári programdömping.

A SantralIstanbul július végéig meghosszabbította a “20. század 20 török művésze” kiállítást, ráadásul ebben a hónapban a 65 év felettiek ingyen, mások pedig 5 líráért látogathatják a kiállítást és az erőművet.

Isztambul szobormúzeuma, az Arte Istanbul, Engin Inan bronz szobrait és domborműveit mutatja be (július 29-ig).

A trabzoni születésű Atilla Alp Bölükbaşı fantasztikus természetfotóit a Beyoğlu Belediyesi Sanat Galeri-ben lehet megtekinteni július 23-ig.

Ha már Beyoğlu-ban vagyunk, akkor érdemes ellátogatni az Arter Istanbul kiállítótermeibe. A kiállítótér nemcsak a modern művészek legjobbjait kívánja bemutatni, hanem az alkotás folyamatát is támogatja. Augusztus 21-ig Deniz Gül installációi és Patricia Piccinini szobrai tekinthetők meg.
Aki a Herceg-szigetekre látogat, ne hagyja ki az ingyenes kiállítást, ami a szigetek építészeti hagyományait mutatja be. A múzeum Büyük Adán, a Çınar utcai épületben található. A kiállítás július 2-án nyílik és jövő júniusig tekinthető meg.

A 2. Nemzetközi Isztambul Opera Fesztivál fantasztikus helyszíneken vonultat fel ígéretes produkciókat július 1-21 között. A népszerű operák mellett műsorra kerülnek olyan különlegességek is, mint a IV. Murat szultán. A helyszínek között szerepel a Topkapi Palota, a Rumeli Hisari, és a Szent Irén templom.

A 18th Nemzetközi Isztambul Jazz Fesztivál megtölti zenével az utcákat és jó néhány különleges helyszínt is. A fesztivál számos neves nemzetközi és helyi művészt vonultat fel július 1-19 között. Egy önálló mini-fesztivál is megrendezésre kerül: a második Tünel Feast Beyoğlu környékén szórakoztat július 2-án.

Előkészületek a fesztiválra
A One Love Fesztivál visszatér Isztambulba. Július 2-3-án a Bilgi Egyetem és a hozzá tartozó SantralIstanbul ad otthont a nemzetközi (pl. Manic Street Preachers és Happy Mondays) és török bandáknak.

Az egyik fesztivált éppen kipihenve máris itt a következő. A Rock’n Coke július 16-án indul és olyan neveket sikerült megszerezniük, mint a Limp Bizkit, Travis, Skunk Anansie. Persze török zenészek is jelen lesznek, köztük lesz az Athena is.







Vanban július 21 és 25 között rendezik a 2. „Van-tó Művészet és természet fesztivált" sok zenével és tánccal.

Ha valaki épp a Kaçkar hegység közelében jár, akkor figyelje a helyi hirdetményeket, mert júius-augusztus a helyi fesztiválok ideje. Július 10-én Çayeli-ben helyi és nemzetközi zenészcsoportok előadásait hallgathatjuk. Július második hetében rendezik meg Rizében a Hegymászó és Turizmus fesztivált. Július 4. hetében Kuspa és Palovit yayla (fennsík) fesztiválján ismerkedhetünk a helyi hagyományokkal. Ugyanezen a héten Kemer faluja is ünnepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése