2011/08/02

Van: hol, hogyan, mennyiért? Szállodák

Mivel Van a környék legnagyobb városa és adminisztratív központja is, így nem meglepő, hogy jelentős átmenő forgalommal rendelkezik. Számos szálloda közül lehet váltogatni, a színvonal és az árak meglehetősen változatosak. Az árak meglepően magasak lettek az elmúlt években, a „10 dollár egy fürdőszobás szoba” kora lejárt. 


Van reprezentatív nagy öregjei (Hotel Bayram, Hotel Akdamar) kicsit megfáradtak, de még mindig az előkelőbb kategóriába tartoznak. 
Viszonylag új a Tamara, új tulajdonossal és vezetéssel. Tágas szobákban, sok-sok drapéria mellett tiszta ágy és fürdőszoba várja az utazót. A reggelit mindenképpen meg kell említeni: óriási a választék a szokásos „török” és „kontinentális” reggeli opciókon kívül a helyi finomságokból is, valamint lehet omletteket is rendelni. Mindez benne foglaltatik az árban. All-in-one szálloda, van saját kávézója, ami este zenés bárrá alakul rendszeres élő koncertekkel, étterme és törökfürdője. A Tamarában nagy koncentrációban találkozhatunk üzletemberekkel.  
 A Büyük Asür valamivel kevésbé elegáns, de roppant megbízható választás. Korrekt minden szolgáltatás, tiszta és biztonságos hely. Családi szálloda, így megismerkedhetünk majd a testvérekkel, unokatestvérekkel, akik egytől egyig kedvesek és figyelmesek. 
No és ott vannak még a legolcsóbb szállodák, az ikonikus és valaha jobb napokat látott Ipek és Aslan. Túl sokat nem lehet dicsérni őket, de legalább tető van az ember feje fölött. Az Aslan egyes szobái fürdőszobásak. A tisztasággal lehetnek gondok, de ha az ember szól, különösebb ellenállás nélkül végül mégiscsak tisztára cserélik az ágyneműt. A központi elhelyezkedés és az ár miatt stabil résztvevői a piacnak. Ott lakva kicsit betekinthetünk az esküvők világába is, ugyanis a szemközti épületben van egy lagzi terem, úgyhogy kellő gyakorisággal láthatunk érkező és távozó ifjú párokat, no meg násznépet. Időnként lehet problémákról hallani (pénzügyi viták, vagy magányos nőt próbáltak molesztálni), nekünk nem volt rossz személyes tapasztalatunk.
Aki nyugalomra vágyik, az a várostól pár kilométerre talál tóparti szállodát.

Persze ebben az esetben is igaz, hogy a fentiek messze nem ölelik fel a teljes választékot. A felsoroltakon kívül persze még számos hotel közül lehet választani - a listát a személyes tapasztalatok alapján állítottuk össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése